Știri

Pagina 1 din 55123 ... 55Știri mai vechi »
24Sep.2021

ANUNȚ DE INTERES PUBLIC

CT BUS anunță că, începând de luni, 27.09.2021, se pot depune cererile pentru permisele de călătorie gratuite valabile pentru anul 2022.

Categoriile de beneficiari pentru care Primăria Municipiului Constanța acordă facilități la transportul public de călători sunt următoarele:
1. Persoanele în vârstă de peste 70 de ani, indiferent de venituri;
2. Pensionari cu pensii până la 2.100 lei (inclusiv);
3. Persoane în vârstă de peste 60 de ani, care nu realizează venituri;
Actele necesare în baza cărora vor fi eliberate permisele de călătorie sunt:
a) cerere tip (de la orice tonetă CT BUS);
b) act de identitate (copie și original );
c) cupon de pensie (copie xerox) pentru persoanele menționate la punctul 2).
Cererile și documentele aferente se pot depune zilnic, la toate tonetele CT BUS.
Următoarele categorii de beneficiari NU vor depune cerere, dar vor ridica abonamentul / permisul de călătorie de la orice tonetă CT BUS:
- elevii din învățământul preuniversitar;
- studenții orfani;
- persoanele cu dizabilități (cu handicap grav, accentuat) și asistenții personali ai persoanelor cu handicap grav sau însoțitorii acestora, nevăzătorii cu handicap grav și accentuat precum și însoțitorii nevăzătorilor cu handicap - pot obține permisul de călătorie de la D.G.A.S. Constanța – B-dul Ferdinand nr. 97 (Blocul Turn - Gară);
- persoanele cu dizabilități, cu grad de handicap mediu și ușor - pot obține permisul de călătorie de la toate tonetele CT BUS;
- deținuții politici (Decret - Lege Nr.118 / 1990) și persoanele strămutate (Legea Nr. 189 / 2000) - pot obține permisul de călătorie de la tonetele CT BUS – Gară / la sediul CT BUS;
- șomerii - pot obține permisul de călătorie de la tonetele CT BUS - Delfinariu, KM 4;
- Beneficiarii Legii 416 - pot obține permisul de călătorie de la toneta CT BUS – City Park Mall.vineri, 24 septembrie 2021


16Sep.2021

TRANSPORT ÎN COMUN GRATUIT

Pentru a marca Săptămâna Europeană a Mobilității, la solicitarea consilierilor locali USR, Primăria Constanța va oferi gratuitate tuturor persoanelor care aleg să circule cu mijloacele de transport în comun în zilele de vineri, 17.09.2021, sâmbătă, 18.09.2021, și duminică, 19.09.2021.
Susținător și promotor al metodelor alternative de transport sustenabile, primarul Constanței, Vergil Chițac, încurajează astfel de inițiative de conștientizare a faptului că acest tip de mobilitate sporește calitatea vieții în oraș prin reducerea poluării aerului, a poluării fonice, scăderea numărului de accidente și are efecte pozitive demonstrate asupra sănătății populației.
Ziua de vineri, 17 septembrie, se va suprapune programului „Vinerea verde“, o inițiativă de mobilitate urbană la nivel național, care la Constanța a fost încurajată prin folosirea mijloacelor de transport în comun ori prin extinderea rețelei de piste de biciclete.
Menționăm că persoanele care dețin abonamente valabile vor beneficia de o prelungire a acestora cu 3 zile calendaristice.joi, 16 septembrie 2021


14Sep.2021

ANUNȚ DE INTERES PUBLIC

CT BUS anunță publicul călător că în perioada 14-17.09.2021, în intervalul orar 21:00 – 06:00, autobuzele liniei 5-40 circulă pe traseu deviat, după cum urmează:
- marți și joi (14.09 și 16.09) mijloacele de transport în comun circulă pe sensul către Pescărie pe ruta Str. Mircea cel Bătrân - Bd. Tomis – Str. Nicolae Iorga - Bd. Mamaia;
- miercuri și vineri (15.09 și 17.09) mijloacele de transport în comun circulă pe sensul spre Gara C.F.R. pe ruta Str. Ion Rațiu - Bd. Tomis - Bd. Mamaia - Str. Răscoala din 1907.
Devierea are loc din cauza lucrărilor de asfaltare a carosabilului, desfășurate de S.C. Confort Urban S.R.L. pe Bd. Mamaia, pe tronsonul delimitat de str. Mircea cel Bătrân și str. Prelungirea Bucovinei.
Vă mulțumim pentru înțelegere!marți, 14 septembrie 2021


10Sep.2021

ANUNȚ DE INTERES PUBLIC

Pentru a veni în sprijinul părinților, CT BUS anunță reluarea circulației traseelor pentru transportul elevilor, începând cu data de 13.09.2021.
Acestea deservesc atât grădinițele, cât și școlile în apropierea cărora se află stațiile traseelor pentru elevi.
Pentru ziua de luni, 13.09.2021, programul de circulație al traseelor pentru elevi începe cu o oră mai târziu, fiind decalat din cauza festivităților de deschidere a anului școlar (ex: traseul E1: Gară – bd.Lăpușneanu – Tomis Nord, Stația Școala nr. 29, ora 8:10 în loc de 07:10).
Traseele sunt:
Urcarea și coborârea în și din mijloacele de transport se va face doar pe la prima ușă a autobuzului. Pentru asigurarea securității în mijlocul de transport în comun, în fiecare autobuz se află un reprezentant al Poliției Locale. La coborâre, copiii vor fi așteptați de un reprezentant al instituției de învățământ care îi va conduce în incinta unității școlare.

Atenție! Purtarea măștii de protecție pe tot parcusul călătoriei cu autobuzul școlar este obligatorie!
Părinții pot utiliza aceste trasee, numai dacă însoțesc copii cu nevoi speciale spre și dinspre școală, și numai cu un titlu de călătorie valabil.

Pentru o mai bună informare, vă invităm să utilizați aplicația CT BUS, disponibilă pentru Android și IOS.

vineri, 10 septembrie 2021


10Sep.2021

ANUNȚ DE INTERES PUBLIC

CT BUS anunță publicul călător că începând de luni, 13.09.2021, suspendă linia estivală CiTy TOUR.

De aceea, vă invităm să profitați de vremea frumoasă și să alegeți autobuzele etajate, pentru a vă bucura de o plimbare la înălțime, pe traseul:


Gara CFR – bd. 1 Mai – Port Constanța – bd. Regina Elisabeta – str. Termele Romane – str. Traian – str. Mihai Viteazu – bd. Ferdinand – str. Mircea cel Bătrân – bd. Mamaia – Tabăra Turist.


Linia CiTy TOUR este deservită de 6 autobuze etajate, cu o frecvență de 25 de minute, în intervalul orar:
- sens Gară CFR – Tabără Turist: 09:00 – 20:40;
- sens Tabără Turist – Gară CFR: 09:00 – 22:00;

Prețul unei călătorii este de 3 lei, iar biletele pot fi achiziționate de la șoferul autobuzului etajat. Principalul avantaj este posibilitatea achiziționării unui bilet de 5 lei, valabil toată ziua. Astfel, puteți întrerupe turul oricând pentru vizitarea obiectivelor de interes, apoi vă puteți relua călătoria, cu un alt autobuz etajat, fără costuri suplimentare.


Circuitul CiTy TOUR cuprinde peste 100 de obiective turistice importante din orașul Constanța și din stațiunea Mamaia, printre care Gara Maritimă, ,,Cuibul Reginei’’, Muzeul de Istorie și Arheologie, ,,Edificiul roman cu mozaic’’, Moscheea ,,Carol I’’, Cazinoul, Acvariul, Farul Genovez, Portul turistic ,,Tomis", Delfinariul, Satul de Vacanță, Cazinoul din Mamaia și altele.


Aveți la dispoziție și aplicația ,,CiTy TOUR’’, un ghid text și audio: la bordul autobuzelor etajate vă puteți conecta gratuit la reţeaua Wi-Fi, scanați codul QR de pe spătarul scaunului sau căutați aplicația în ,,MAGAZIN PLAY” sau ,,APPLE STORE’’. Aceasta sincronizează poziția telefonului cu sistemul GPS al autobuzului. În momentul atingerii punctelor de interes, ghidul audio pornește automat.


În plus în toate autobuzele etajate găsiți pliante gratuite, ce conțin harta traseului și alte informații utile.


Vă reamintim obligativitatea de a purta mască de protecție și de a respecta măsurile de prevenție și distanțare socială.


CT BUS - călătorie plăcută de fiecare dată!vineri, 10 septembrie 2021


31Aug.2021

ANUNȚ DE INTERES PUBLIC

CT BUS anunță publicul călător că începând de mâine, 1 septembrie, reduce tarifele pentru linia CITY TOUR:

- bilet 1 călătorie – 3 lei;
- bilet 1 zi (valabil toată ziua) – 5 lei.
Linia CITY TOUR este deservită de 6 autobuze etajate, cu o frecvență de 25 de minute, în intervalul orar:
- sens Gară CFR – Tabără Turist: 09:00 – 20:40;
- sens Tabără Turist – Gară CFR: 09:00 – 22:00;
Circuitul CITY TOUR cuprinde peste 100 de obiective turistice importante din orașul Constanța și din stațiunea Mamaia: Silozurile ,,Anghel Saligny’’, Vechea Bursă Maritimă, Gara Maritimă, ,,Cuibul Reginei’’, Muzeul de Istorie și Arheologie, Moscheea ,,Carol I’’, Cazinoul, Acvariul, Farul Genovez, Satul de Vacanță, Cazinoul din Mamaia și altele pe care vă invităm să le descoperiți alături de noi.
Aveți la dispoziție și aplicația ,,CITY TOUR’’, un ghid text și audio: la bordul autobuzelor etajate vă puteți conecta gratuit la reţeaua Wi-Fi, scanați codul QR de pe spătarul scaunului sau căutați aplicația direct în “MAGAZIN PLAY” sau ,,APPLE STORE’’. Aceasta sincronizează poziția telefonului cu sistemul GPS al autobuzului. În momentul atingerii punctelor de interes predefinite, ghidul audio pornește automat.
În plus, aveți la dispoziție în toate autobuzele etajate pliante gratuite, ce conțin harta traseului și alte informații utile.
Vă amintim recomandarea de a purta mască de protecție și de a respecta măsurile de prevenție și distanțare socială.marți, 31 august 2021


31Aug.2021

ANUNȚ DE INTERES PUBLIC

CT BUS anunță publicul călător că astăzi, 31.08.2021, autobuzele liniei 48 circulă pe traseu deviat. Astfel, mijloacele de transport în comun vor avea cap de linie la Poarta 1, în loc de Poarta 2.

Devierea are loc din cauza lucrărilor de reabilitare a carosabilului care au loc în zonă.
Vă mulțumim pentru înțelegere!marți, 31 august 2021


27Aug.2021

ANUNȚ DE INTERES PUBLIC

CT BUS anunță publicul călător că sâmbătă, 28 august 2021, respectiv duminică, 29 august 2021, autobuzele etajate ale linei estivale CiTy TOUR vor circula deviat, pe următoarea rută: Gara CFR – b-dul 1 Mai – Port Constanța – b-dul Regina Elisabeta – str. Termele Romane – str. Traian – str. Mihai Viteazu – b-dul Ferdinand – str. Mircea cel Bătrân – b-dul Mamaia – Tabăra Turist.
Devierea are loc concomitent cu evenimentul „Constanța Cofee Break”.
CT BUS recomandă tuturor călătorilor să utilizeze aplicația ,,CiTy TOUR’’
În plus, călătorii au la dispoziție în toate autobuzele etajate pliante gratuite, ce conțin harta traseului și alte informații utile.
Vă reamintim obligativitatea de a purta mască de protecție și de a respecta măsurile de prevenție și distanțare socială.
CT BUS - călătorie plăcută de fiecare dată!vineri, 27 august 2021


25Aug.2021

Angajări - Conducător auto

ANUNȚ
privind concursul pentru ocuparea posturilor vacante de
Conducator auto transport rutier de persoane cod C.O.R.: 833101

Numărul și nivelul posturilor scoase la concurs: 10
Denumirea postului pentru care se organizează concursul: Conducător auto transport rutier de persoane.

Structurile în cadrul cărora se află aceste posturi: CT BUS S.A. - Direcția Exploatare -Serviciul Autobază.
Durata C.I.M. și durata timpului de muncă: Nedeterminată, program inegal, lucru în schimburi.
a) Documentele solicitate candidaţilor pentru întocmirea dosarului de concurs:
• CV redactat în limba română și cerere de angajare (original);
• Act de identitate (copie simplă);
• Acte de studii/acte formare profesională (copie simplă) precum și copiile documentelor care atestă îndeplinirea condițiilor specifice ale postului solicitate de societate;
• Documente doveditoare ale activității (carnet de muncă/adeverințe vechime/extras Revisal - copie simplă);
• Cazier judiciar (original);
• Cazier auto (original);
• Adeverinţă care să ateste starea de sănătate corespunzătoare (original), eliberată cu cel mult 2 luni anterior derulării concursului de către către unitățile abilitate;
Locul de depunere a dosarului de concurs: Sediul CT BUS S.A Constanța – Biroul Resurse Umane
Datele de contact ale persoanei care asigură secretariatul comisiei de concurs:
Nume și prenume: Dumitru Ligia
Telefon: 0241/618581, interior 401

b) Condițiile generale necesare ocupării postului:
▪ cetățenie română;
▪ cunoașterea limbii române, scris și vorbit;
▪ vârsta minimă reglementată de prevederile legale;
▪ stare de sănătate corespunzătoare postului pentru care candidează, atestată pe baza adeverinței medicale eliberate de medicul de familie sau de unitățile sanitare abilitate cu cel mult 2 luni anterior derulării concursului;
▪ candidatul să nu fi fost condamnat definitiv pentru săvârșirea unei infracțiuni contra umanității, contra statului ori contra autorității, de serviciu sau în legătură cu serviciul, care împiedică înfăptuirea justiției, de fals ori a unor fapte de corupție sau a unei infracțiuni săvârșite cu intenție, care ar face-o incompatibilă cu exercitarea funcției, cu excepția situației în care a intervenit reabilitarea.

c) Condițiile specifice:
▪ Studii: studii medii absolvite sau școală profesională;
▪ Permis de conducere categoria D;
▪ Atestat profesional pentru transport persoane;
▪ Experiența în activitatea de transport persoane și marfă constituie un avantaj.

d) Tipul probelor de concurs, data, locul si ora desfășurării acestora:
Nr.
crt.
Tipul probeiLocul desfășurăriiDataOra începerii
1Proba scrisăȘcoala de șoferi ,,Leader Auto'' – Incinta CT BUS S.A.02.09.202109:00
2Proba practicăSediul CT BUS - Garaj02.09.202110:00
3InterviulSediul CT BUS S.A.06.09.202109:00

Bibliografia: Legislația specifică circulației pe drumurile publice.


e) Calendarul de desfăşurare a concursului:
Nr.
crt.
Tipul probeiTermene
1Depunerea dosarelor de concurs31.08.2021
2Datele de desfăşurare a probelor de concursCele stabilite la lit. d)
3Termenul în care se afişează rezultatele pentru proba scrisă/practica02.09.2021
4Data la care se afişează rezultatele pentru interviu06.09.2021
5Termenul în care se pot depune contestaţiile03.09.2021
6Termenul în care se afişează rezultatele finale06.09.2021

Serviciul Resurse Umane

miercuri, 25 august 2021


20Aug.2021

ANUNȚ DE INTERES PUBLIC

CT BUS anunță publicul călător că sâmbătă, 21 august 2021, respectiv duminică, 22 august 2021, autobuzele etajate ale linei estivale CiTy TOUR vor circula deviat, pe următoarea rută: Gara CFR – b-dul 1 Mai – Port Constanța – b-dul Regina Elisabeta – str. Termele Romane – str. Traian – str. Mihai Viteazu – b-dul Ferdinand – str. Mircea cel Bătrân – b-dul Mamaia – Tabăra Turist.

Devierea are loc concomitent cu evenimentul „Constanța Cofee Break”.
CT BUS recomandă tuturor călătorilor să utilizeze aplicația ,,CiTy TOUR’’
În plus, călătorii au la dispoziție în toate autobuzele etajate pliante gratuite, ce conțin harta traseului și alte informații utile.
Vă reamintim obligativitatea de a purta mască de protecție și de a respecta măsurile de prevenție și distanțare socială.
CT BUS - călătorie plăcută de fiecare dată!vineri, 20 august 2021


Pagina 1 din 55123 ... 55Știri mai vechi »