PLATA PRIN SMS A BILETELOR DE CĂLĂTORIE CT BUS

Numărul de telefon dedicat achiziționării biletelor prin SMS este 7475.
Această opțiune este disponibilă tuturor clienților rețelelor Vodafone, Orange și Digi Mobil. SMS-ul de comandă este gratuit pentru rețelele Vodafone și Digi Mobil, iar în rețeaua Orange este 0,05 euro+T.V.A.

Bilet CT BUSMesaj prin SMS la numărul 7475Tarif
1 călătorie pe o linie (valabil o oră)L,,număr linie” (ex: L100* )0,46 euro + T.V.A.
75 minuteM750,74 euro + T.V.A.
1 zi (24 de ore)ZI1,85 euro + T.V.A.
7 zileS6,50 euro + T.V.A.
* Pentru liniile 5-40 și 2-43 se va trimite textul L540 respectiv L243;

CT BUS S.A. Constanța încasează contravaloarea biletelor și abonamentelor în lei, conform HCL 362/2021 cu modificarile ulterioare. La biletele și abonamentele achiziționate prin SMS se adaugă costurile aferente serviciului microplăți, comisioanele bancare, precum și alte comisioane și taxe aferente.

! ATENȚIE ! Achiziționarea biletului se face înainte de urcarea în autobuz. Valabilitatea biletelor se calculează din momentul primirii confirmării de finalizare a plății prin SMS.

SMS-ul de confirmare a plății precum și codul (format din 6 caractere alfanumerice) trebuie prezentate controlorului, în cazul în care acesta va solicita dovada achitării călătoriei.

Acest cod nu este transmisibil și este valabil doar pe telefonul mobil de la care s-a realizat plata.

În cazul unui control, este răspunderea dumneavoastră ca telefonul de pe care s-a facut comanda să fie asupra dumneavoastră și în stare de funcționare.

Pentru a realiza verificări suplimentare ale telefonului de pe care s-a realizat plata, controlorul are posibilitatea să introducă în sistemul centralizat al CT BUS codul de verificare prezentat de dumneavoastră și să realizeze un apel către telefonul care a achiziționat titlul de călătorie. Sunteți obligati să arătați controlorului telefonul pentru a se putea verifica dacă ați primit sau nu apelul de control.

Există posibilitatea achitării călătoriilor pentru mai multe persoane de pe același telefon. Pentru aceasta va trebui să fie trimis câte un SMS de comandă pentru fiecare călător în parte și să se primeasca câte un SMS de răspuns cu câte un cod unic pentru fiecare. Dacă plata se va face utilizând același telefon mobil, atunci persoanele respective trebuie să stea împreună pe întreaga durată a călătoriei. Dacă una dintre persoane își întrerupe călătoria, atunci celelalte persoane trebuie să păstreze cu ei telefonul mobil de la care s-a efectuat plata prin SMS (telefon care conține codurile alocate abonamentelor) pe întreaga durată a călătoriei.Dacă un călător nu primește SMS de confirmare, atunci nu se consideră că are un bilet de călătorie valabil și nici nu este taxat de către furnizorul de telefonie mobilă. De asemenea, trimiterea unui SMS în timpul realizării controlului nu este acceptată.Avantajele soluției de plată prin SMS:
• plata se face instantaneu, fără a fi necesară deplasarea la Casele de bilete și abonamente;
• contravaloarea titlului de călătorie achiziționat va apărea în următoarea factură telefonică sau va fi scăzută din creditul inițial, dacă este vorba de o cartelă telefonică preplatită;
• confirmarea plății biletului de călătorie va fi primită direct pe telefonul mobil într-un interval de până la 30 secunde de la trimiterea mesajului SMS către numărul 7475.

Pentru informații suplimentare sau semnalarea de disfuncționalități:
- tel. 0241.694.960
- email: reclamatii@ctbus.ro