Știri - Anunțuri de interes public

Pagina 2 din 37« Știri mai noi1234 ... 37Știri mai vechi »
08iun.2020

ANUNȚ DE INTERES PUBLIC

Toți elevii din Municipiul Constanța beneficiază de TRANSPORT GRATUIT cu autobuzele CT BUS!

Vă reamintim faptul că veți prezenta la control doar carnetul de elev vizat pe anul în curs sau o adeverință de școlarizare.
Nu este nevoie de alte documente!

Beneficiarii măsurii sunt:
• preșcolarii care urmează cursurile la unitățile de învățământ preșcolar acreditat din municipiul Constanța;
• preșcolarii cu domiciliul în municipiul Constanța care urmează cursurile la unitățile de învățământ preșcolar acreditat / autorizat din afara municipiului Constanța, numai pe rutele de transport ale CT BUS S.A.;
• elevii care urmează cursurile la unitățile de învățământ primar și gimnazial, liceu, școala postliceală, școala profesională și de ucenici (cursuri de zi) acreditate / autorizate din municipiul Constanța;
• elevii cu domiciliul în municipiul Constanța care urmează cursurile la unitățile de învățământ primar și gimnazial, liceu, școala postliceală, școala profesională și de ucenici (cursuri de zi) acreditate / autorizate din afara municipiului Constanța, numai pe rutele de transport ale CT BUS S.A. din interiorul municipiului Constanța.


Conform HCLM 97/2020, toți elevii din Municipiul Constanța beneficiază de TRANSPORT GRATUIT cu autobuzele CT BUS!luni, 08 iunie 2020


29mai.2020

Program 1 și 8 iunie 2020

CT BUS anunță publicul călător că, pe data de 01.06.2020 şi pe data de 08.06.2020, autobuzele vor circula conform programului de weekend, în intervalul orar 05:45 – 23:00.
Programul tonetelor pentru vânzarea de bilete și abonamente nu se modifică.vineri, 29 mai 2020


25mai.2020

ANUNȚ DE INTERES PUBLIC

CT BUS informează publicul călător că, pe perioada stării de alertă, pentru prevenirea răspândirii coronavirusului (SARS-CoV-2), urcarea în mijloacele de transport în comun se face doar folosind ușa 1 (cea de lângă cabina șoferului), iar coborârea, doar pe la ușile 2 și 3, așa cum indică și autocolantele care au fost lipite lângă fiecare ușă.Vă mulțumim pentru înțelegere și vă asigurăm că depunem eforturi constante pentru a îmbunătăți serviciile de transport.

luni, 25 mai 2020


19mai.2020

Măsuri prevenție CT BUS

Odată cu debutul stării de alertă, CT BUS vă reamintește:

• La orele de vârf, în trafic se află cu 10% mai multe autobuze decât în mod normal, pentru a evita riscurile produse de aglomerație. În plus, capacitatea de transport se suplimentează de mâine, 20.05.2020, pentru liniile 42, 44, 2-43, 101. Astfel, la orele de vârf, în zilele lucrătoare, frecvența pe liniile principale este următoarea:
    ◦ 2-43 – 5 minute;
    ◦ 5-40 – 5 minute;
    ◦ 48 – 5 minute;
    ◦ 101 – 5 minute;
    ◦ 102 – 4 minute;

• Alocați mai mult timp unei călătorii, astfel încât să puteți aștepta următorul autobuz, dacă cel sosit în stație este prea aglomerat și nu puteți urca fără a încălca distanța de siguranță. Fiecare scaun care poate fi folosit a fost marcat, încă de la începutul stării de urgență. De asemenea, evitați să vă poziționați față în față cu alt călător.

• A fost marcat pe asfalt, în stații, un simbol ce le reamintește călătorilor să respecte distanța de siguranță.

• La oprirea în stație, avertizați călătorii care urcă să respecte distanțarea socială sau să renunțe la îmbarcare dacă nu pot respecta această regulă.

• Nu urcați în autobuz fară mască de protecție, atât pentru siguranța dumneavoastră, cât și pentru a celor din jur. 10 echipe formate din controlori desfășoară acțiuni de prevenție privind purtarea măștii și distanțarea socială în autobuze. Ei sunt sprijiniți de echipaje ale Poliției Locale, care sunt autorizate să aplice amenzi între 500 și 2500 de lei oricui urcă într-un mijloc de transport în comun fără mască de protecție.

• În apropierea fiecărei uși a autobuzelor puteți observa un afiș ce vă amintește obligația de a purta mască pe durata călătoriei și de a păstra distanța de siguranță, dar și recomandarea de a purta mănuși. De asemenea, în autobuze rulează un mesaj audio care amintește călătorilor să poarte mască, iar același mesaj, de data aceasta vizual, poate fi citit pe afișajele mijloacelor de transport în comun, dar și pe afișajele electronice din stații.

• Autobuzele trec zilnic printr-un riguros proces de dezinfecție cu substanțe biocide avizate.

• Folosiți dispenserele din autobuze pentru a vă dezinfecta mâinile. Depunem eforturi constante pentru ca dispenserele să fie aprovizionate la timp cu material igienizant.

• Pe parcursul călătoriei, evitați să vă atingeți fața sau să folosiți telefonul mobil.

• Evitați, pe cât posibil, deplasările la ore de vârf.

• Folosiți aplicația CT BUS pentru a vă informa cu privire la circulația mijloacelor de transport în comun.

Depunem eforturi pentru a vă putea transporta în condiții de maximă siguranță, însă măsurile de mai sus nu pot decât să sprijine o conduită responsabilă, care este cheia limitării îmbolnăvirilor. De aceea, vă rugăm:

FIȚI RESPONSABILI, PENTRU VOI ÎNȘIVĂ ȘI PENTRU CEI DRAGI!

marți, 19 mai 2020


15mai.2020

Măsuri prevenție CT BUS - stare de alertă

Pentru a evita infectarea cu noul coronavirus, CT BUS anunță publicul călător că accesul în mijloacele de transport în comun este limitat: călătorii pot ocupa doar scaunele marcate, precum și un rând în picioare, respectând distanța reglementată.

Vă rugăm să ne sprijiniți în efortul de limitare a răspândirii epidemiei și să respectați următoarele recomandări:
• Alocați mai mult timp unei călătorii, astfel încât să puteți aștepta următorul autobuz, dacă cel sosit în stație este prea aglomerat și nu puteți urca fără a încălca distanța de siguranță. De asemenea, evitați să vă poziționați față în față cu alt călător.
• La oprirea în stație, avertizați călătorii care urcă să respecte distanțarea socială sau să renunțe la îmbarcare dacă nu pot respecta această regulă.
• Nu urcați în autobuz fară mască de protecție, atât pentru siguranța dumneavoastră, cât și pentru a celor din jur.
• Folosiți dispenserele din autobuze pentru a vă dezinfecta mâinile.
• Pe parcursul călătoriei, evitați să vă atingeți fața sau să folosiți telefonul mobil.
• Evitați, pe cât posibil, deplasările la ore de vârf.
• Folosiți aplicația CT BUS pentru a vă informa cu privire la circulația mijloacelor de transport în comun.vineri, 15 mai 2020


15mai.2020

Măsuri stare de alertă

CT BUS informează publicul călător că, potrivit hotărârii nr.11 / 14.05.2020 a Comitetul local pentru Situaţii de Urgenţă, începând cu data de 18.05.2020, odată cu ridicarea stării de urgență, se reia circulația liniilor 3b, 51b, 43C, 43M, 100C, 101M . Totodată, rămân suspendate traseele de noapte N100, N2-43, N102 și N5-40 , precum și traseele școlare E1, E2 și E3 .

În plus, în conformitate cu hotărârea nr. 10 / 14.05.2020 a Comitetul local pentru Situaţii de Urgenţă, se menține gratuitatea la transportul public în comun din municipiul Constanța pentru personalul medical și personalul auxiliar din sistemele sanitare publice sau private.
Pentru siguranța călătorilor, toate vehiculele au fost dotate cu dozatoare cu dezinfectant pentru igienizarea mâinilor și sunt igienizate cu substanțe biocide.
Călătorii au obligația purtării măștii de protecție pe întreg parcursul călătoriei.
Pentru respectarea noilor reguli de acces în mijloacele de transport în comun, în punctele cu trafic intens, călătorii vor fi îndrumați de către controlorii CT BUS, sprijiniți de Poliția Locală :
Pentru a se reduce cât mai mult posibil interacțiunea dintre călători, urcarea și coborârea în vehiculele CT BUS se va face astfel:
- accesul în mijloacele de transport în comun va fi limitat : călătorii pot ocupa numărul de scaune marcate, precum și un rând în picioare, respectând distanța reglementată, de 1 m.
Pentru a preveni infectarea cu noul coronavirus, recomandăm tuturor constănțenilor care folosesc mijloacele de transport în comun:
- să își protejeze nasul și gura cu măști medicale sau din bumbac;
- să respecte, de asemenea, noile reglementări privind distanțarea socială; să evite poziționarea față în față cu alte persoane;
- să folosească mănuși sau un şerveţel de unică folosință pentru a se ţine de bară/mânere;
- să evite să își atingă faţa sau să utilizeze telefonul mobil;
- să se dezinfecteze cât mai rapid pe mâini (folosind șervețele dezinfectante, un gel dezinfectant, alcool sanitar) la coborârea din mijlocul de transport;
- să evite orele de vârf : în caz de aglomeraţie, să aștepte următorul autobuz.

Vă recomandăm să utilizați aplicația CT BUS pentru vă informa cu privire la circulația mijloacelor de transport în comun.

Vă rugăm să ne sprijiniți în efortul de limitare a răspândirii virusul Covid-19.vineri, 15 mai 2020


Pagina 2 din 37« Știri mai noi1234 ... 37Știri mai vechi »