Știri - Anunțuri de interes public

Pagina 1 din 31123 ... 31Știri mai vechi »
14feb.2020

Anunţ de interes public

Pentru a veni în sprijinul părinților, Primaria Municipiului Constanța împreună cu CT BUS anunță înființarea a trei trasee pilot pentru transportul elevilor începând cu data de luni 17.02.2020:
Acestea vor deservi atât grădinițele, cât și școlile în apropierea cărora se află stațiile traseelor pentru elevi.
Aceste trasee sunt:
- traseul E1: Gară – bd.Lăpușneanu – Tomis Nord:
- traseu E2: KM5 – str. Cumpenei – str. Soveja – Tomis Nord:
- traseu E3: Palazu Mare – bd. Tomis -Tomis Nord:

Urcarea și coborârea în și din mijloacele de transport se va face doar pe la prima ușă a autobuzului. Pentru asigurarea securității în mijlocul de transport în comun, în fiecare autobuz se află un reprezentant al Poliției Locale. La coborâre, copiii vor fi așteptați de un reprezentant al instituției de învățământ care îi va conduce în incinta unității școlare.

Părinții pot utiliza aceste trasee, numai dacă însoțesc copii cu nevoi speciale spre și dinspre școală, și numai cu un titlu de călătorie valabil.

Pentru o mai bună informare, vă invităm să utilizați aplicația CT BUS, disponibilă pentru Android și IOS.

Prin implementarea acestei măsuri se dorește decongestionarea traficului rutier. De asemenea, Primăria Municipiului Constanța împreună cu CT BUS va realiza un studiu cu privire la optimizarea traseelor pentru elevi, cât și pentru implementarea unora noi.

În vederea sprijinirii acestui demers, solicităm părinților / tutorilor legali ai elevilor să completeze un chestionar. Documentul poate fi completat on-line la adresa: https://forms.gle/9MUcMRzjaCjWYR6R9 sau poate fi descărcat de pe site-ul CT BUS: chestionar-trasee elevi sau site-ul Primăriei Municipiului Constanta: www.primaria-constanta.ro.
Chestionarele completate se depun la unitățile de învățământ, la orice punct de vânzare a biletelor și abonamentelor CT BUS, sau online, la adresa de e-mail reclamații@ctbus.ro

Pentru mai multe detalii privind orarul curselor, stații, etc. vă rugăm să descărcați: anunt transport scolar

vineri, 14 februarie 2020


10feb.2020

Anunţ de interes public

CT BUS informează publicul călător că traseul liniei 5b revine la normal.
Acesta a fost modificat temporar, din cauza unui incediu izbucnit la intersecția str. Hatman Arbore cu str. Mesterul Manole.

luni, 10 februarie 2020


10feb.2020

Anunţ de interes public

CT BUS informează publicul călător că traseul liniei 5b se modifică temporar, din cauza unui incediu izbucnit la intersecția str. Hatman Arbore cu str. Mesterul Manole.
Traseu ocolitor: str. Hatman Arbore - str. Mesterul Manole - str. Pandurului – str.Comarnic.

luni, 10 februarie 2020


06feb.2020

Anunţ de interes public

CT BUS înștiințează publicul călător că, de la ora 17:00, liniile 5-40, 100 și 100C și-au  reluat circulația pe traseele obișnuite.

joi, 06 februarie 2020


06feb.2020

Anunţ de interes public

Din cauza condițiilor meteorologice, s-a restricționat circulația pe b-dul Aurel Vlaicu zona Campus, între str. Dispensarului și sensul giratoriu de la B-dul Alexandru Lăpușneanu.
Liniile 100 și 5-40 vor întoarce în sensul giratoriu de la Sat Vacanță (zona Hotel Oxford), iar linia 100C, va circula deviat, pe b-dul Alexandru Lăpușneanu - str Dispensarului - Aurel Vlaicu - Carrefour și retur.

joi, 06 februarie 2020


28ian.2020

Anunţ de interes public

Aplicație SMART pentru planificarea călătoriilor cu autobuzul în Constanța.

Compania de transport în comun a lansat aplicația CT BUS, un ghid de călătorie disponibil pe telefoanele mobile, cu instrucțiuni pas cu pas, de la cea mai apropiată stație de autobuz până la cea mai simplă metodă de a ajunge la destinație.
Primii care au testat-o au fost tinerii din cadrul proiectului “Constanța Capitala Tineretului din România”, invitați special pentru a-și spune părerea cu privire la utilitatea aplicației mobile. Aceștia au avut parte chiar de o demonstrație live la sediul CT BUS și s-au declarat încântați de caracteristicile disponibile.
Prezent la eveniment, primarul municipiului Constanța, domnul Decebal Făgădău i-a încurajat pe tineri să vină cu propuneri și sugestii pentru îmbunătățirea continuă a aplicației. “Vă mulțumesc, faceți un lucru foarte bun pentru că vedeți, testați și apoi dați feed-back.”
“Este o facilitate la care noi lucrăm de multă vreme dar este perfectibilă. De aceea sunteți voi aici, chiar vă rog să vorbiți cu prietenii vostri și să le spuneți că oricând suntem deschiși la critici constructive și orice sugestie pe care o aveți este foarte importantă pentru că voi sunteți utilizatorii, a declarat directorul CT BUS, domnul Bogdan Niță.

“Am descărcat-o sunt foarte mulțumit de ea”.
“E o idee foarte bună, este foarte eficientă, o să o folosesc”, au declarat tinerii care au testat deja aplicația direct pe telefon.

Aplicația CT BUS este concepută pentru a face transportul public ușor de utilizat, atât în municipiul Constanța cât și în stațiunea Mamaia și oferă toate informațiile necesare pentru a ajunge la destinația propusă:
• Când vine următorul autobuz?
• Care este cea mai apropiată stație de autobuz?
• Care este cea mai simplă și rapidă modalitate de a ajunge la destinație?

CARACTERISTICI SUPLIMENTARE

• Verificarea timpului de așteptare în stație pentru linia aleasă;
• Vizualizarea rutei, a poziției reale a autobuzului ce urmează să sosească în stație, cât și a numărului acestuia;
• Identificarea tuturor stațiilor din imediata apropiere printr-un sistem interactiv de hărți ce detectează locația utilizatorului, cele mai apropiate stații de autobuz și toate autobuzele ce trec prin fiecare stație (cu timpul de așteptare aferent);
• Instrucțiuni de călătorie pas cu pas, cu îndrumare în timp real, din punctul A în punctul B;
• Cele mai recente notificări: schimbare de direcție, traseu închis sau dificultăți în trafic. Aplicația ajută și la găsirea unei rute alternative;
• Posibilitatea salvării locațiilor în secțiunea ,,Favorite’’;
• Achiziționarea biletelor de transport public prin SMS;
• Vizualizarea tuturor instrucțiunilor și în limba engleză.

CT BUS roagă călătorii să transmită orice sugestie cu privire la funcționarea aplicației, astfel încât aceasta să poată fi îmbunătățită.
Aplicația CT BUS este disponibilă pentru Android și IOS, cât și în versiunea web.


marți, 28 ianuarie 2020


Pagina 1 din 31123 ... 31Știri mai vechi »